seguridad laboral

Per què necessites un consultor de Seguretat Laboral a la teva empresa

En l’àmbit empresarial actual, la seguretat i la salut a la feina són aspectes fonamentals que no poden ser passats per alt. Per això molts negocis recorren a la contractació d’un consultor de Seguretat Laboral que pugui garantir que l’entorn laboral és segur i compleix les normes ISO. Però què fa exactament un consultor de Seguretat Laboral i per què és tan necessari avui dia?

Què és la consultoria de seguretat i salut a la feina?

La consultoria de seguretat i salut a la feina se centra a avaluar i millorar les condicions de treball per prevenir accidents, protegir la salut dels empleats i complir amb les regulacions vigents, especialment la norma ISO 45001 , que exigeix ​​la implementació de diferents requisits imprescindibles per aconseguir un sistema de gestió de seguretat i salut en el treball correcte.

Què fa un consultor de Seguretat Laboral?

Un consultor de Seguretat Laboral té la tasca danalitzar les polítiques, els programes de prevenció daccidents i els programes de capacitació duna empresa. El seu enfocament es basa a identificar i abordar els riscos laborals, així com a assessorar sobre la implementació de sistemes i polítiques de seguretat efectius. En altres paraules, aquest professional ajuda l’empresa a identificar els punts forts i febles en matèria de seguretat ia desenvolupar i implementar mesures per garantir un entorn de treball segur.

seguretat a la feina

Per què cal un pla de prevenció de riscos laborals?

Avui dia, la prevenció de riscos laborals és essencial per a qualsevol companyia, però especialment per a aquells sectors en què la possibilitat d’un error humà pot causar un accident greu, tant per als empleats com per als clients. Un bon pla de prevenció de riscos laborals ajuda a identificar, avaluar i controlar els riscos presents a l’entorn laboral, minimitzant la possibilitat d’accidents i malalties laborals. Per això, són necessaris fins i tot en els entorns més segurs, ja que el benestar del treballador dins de l’organització es pot veure perjudicat per molts factors diferents, com unes simples escales.

Beneficis de contractar empreses de prevenció de riscos laborals

Buscar de forma externa serveis de consultoria de seguretat té múltiples avantatges per a les empreses. En primer lloc, un consultor professional no està afectat pels assumptes interns de l’empresa ni influït pel seu historial de seguretat anterior. Aquest enfocament imparcial garanteix avaluacions objectives i recomanacions genuïnes. A més, aquests consultors professionals estan constantment actualitzats sobre les darreres normatives i tendències en seguretat i capacitació. La seva experiència, recolzada pel coneixement de les agències reguladores i la seva tasca en altres empreses del sector, els posiciona com a experts en la matèria. Per això, contractar un consultor de seguretat no només millora la seguretat al lloc de treball, sinó que també pot estalviar a l’empresa una quantitat significativa de diners mitjançant la implementació de noves idees i estratègies efectives que redueixen la possibilitat d’accidents. Si tu també vols millorar el teu entorn laboral i invertir en la seguretat i salut dels teus empleats, contacta amb nosaltres ! A Aquality Consulting som experts en la implementació de normes ISO 45001 i sabrem com millorar la gestió de la teva empresa més enllà del servei de prevenció de riscos laborals, implementant una estratègia empresarial intel·ligent i responsable.

Tens cap dubte?