persona paciente

Dia Mundial de la Seguretat del Pacient: Què és

A Aquality Consulting, creiem que és molt rellevant el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, una iniciativa recolzada per l’OMS. Aquest dia destaca el paper central de pacients i famílies a l’atenció mèdica. En aquest article, n’examinarem el significat i els objectius clau per millorar la qualitat i la seguretat en l’atenció mèdica.

Què és el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient?

El Dia Mundial de la Seguretat del Pacient és una iniciativa promoguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que se celebra cada any el 17 de setembre . Aquest dia es va establir el 2019 amb l’objectiu de conscienciar globalment sobre la importància de la seguretat del pacient i fomentar la participació activa dels pacients, les seves famílies i cuidadors en l’atenció mèdica. El tema del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient el 2023 és “ Involucrar els pacients en la seguretat del pacient ”. A través d’aquesta celebració, es vol destacar el paper fonamental que tenen els pacients i els seus éssers estimats a garantir una atenció mèdica segura i de qualitat. La seguretat del pacient és un aspecte essencial de l’atenció mèdica, i el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient serveix com un recordatori de la importància d’involucrar totes les parts interessades en la millora de l’atenció de la salut . La participació activa dels pacients i les seves famílies contribueix a la seguretat de l’atenció mèdica i ajuda a reduir els danys evitables al sistema de salut. pacient seguretat

Objectius del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient 2023

  1. Crear consciència a escala global Un dels principals objectius del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient és generar consciència a nivell mundial sobre la necessitat de la participació activa dels pacients, les seves famílies i cuidadors en tots els entorns d’atenció mèdica. Això es fa amb el propòsit de millorar la seguretat del pacient.
  2. Involucrar diverses parts interessades : El dia busca involucrar responsables polítics, líders de l’atenció mèdica, treballadors de la salut, organitzacions de pacients, societat civil i altres parts interessades en esforços conjunts per fer partícips els pacients i les seves famílies en les polítiques i pràctiques orientades a una atenció mèdica segura.
  3. Empoderar els pacients i les seves famílies : L’apoderament dels pacients i les seves famílies és essencial.
  4. Advocar per mesures urgents : El Dia Mundial de la Seguretat del Pacient advoca per l’adopció de mesures urgents relacionades amb la participació dels pacients i les seves famílies, en línia amb el Pla d’Acció Mundial a favor de la Seguretat del Pacient 2021-2030. Aquesta acció conjunta és crucial per avançar cap a una atenció mèdica més segura i reduir el dany evitable.

Això és tot! Esperem que t’hagi agradat el post i ara sàpigues més sobre el Dia Mundial de la Seguretat del pacient Ens veiem al proper post! Moltes gràcies pel teu temps!

Tens cap dubte?