Importància de la traçabilitat dels documents de qualitat

La traçabilitat, un pilar fonamental en els sistemes de gestió de qualitat i en seguretat alimentària, ja que això garanteix la qualitat i seguretat de productes a les cadenes de subministrament. En aquest article donarem respostes a les preguntes més comunes al voltant d’aquest concepte clau T’interessa? Doncs segueix llegint! Què és la traçabilitat i com funciona? La traçabilitat, un concepte vital en els sistemes de gestió, s’erigeix ​​com un component essencial tant en els models tradicionals com en les normatives de la família d’ISO 9000-2015 , com en les noves tendències emergents, especialment en la seguretat alimentària. El seu propòsit central és garantir la qualitat, la seguretat i l’eficiència a les cadenes de subministrament, aportant una visió profunda i detallada de la història, el recorregut i la ubicació dels productes.

En termes simples, la traçabilitat és la capacitat de seguir el rastre d’un producte des del punt d’origen fins al seu estat final com a article de consum. Això es duu a terme mitjançant procediments predefinits i eines específiques, permetent un seguiment exhaustiu al llarg de la cadena de subministrament. En paraules simples, la traçabilitat és com el fil conductor que teixeix la narrativa d’un producte des de la concepció fins a l’arribada a les mans del consumidor. El funcionament de la traçabilitat es basa en lassociació coherent entre un flux dinformació i un flux físic de mercaderies. Això significa que, en un moment determinat, és possible relacionar informació crucial, com ara números de lot o dates de caducitat/consum preferent, amb grups específics de productes. Aquesta interconnexió de dades i ítems físics permet una comprensió holística de la ubicació, l’estat i la trajectòria dels productes a qualsevol punt de la cadena de subministrament.

cercant documents

Què és la traçabilitat i com funciona?

La traçabilitat, un concepte vital en els sistemes de gestió, s’erigeix ​​com un component essencial tant en els models tradicionals com en les normatives de la família d’ISO 9000-2015 , com en les noves tendències emergents, especialment en la seguretat alimentària. El seu propòsit central és garantir la qualitat, la seguretat i l’eficiència a les cadenes de subministrament, aportant una visió profunda i detallada de la història, el recorregut i la ubicació dels productes. En termes simples, la traçabilitat és la capacitat de seguir el rastre d’un producte des del punt d’origen fins al seu estat final com a article de consum. Això es duu a terme mitjançant procediments predefinits i eines específiques, permetent un seguiment exhaustiu al llarg de la cadena de subministrament. En paraules simples, la traçabilitat és com el fil conductor que teixeix la narrativa d’un producte des de la concepció fins a l’arribada a les mans del consumidor. El funcionament de la traçabilitat es basa en lassociació coherent entre un flux dinformació i un flux físic de mercaderies. Això significa que, en un moment determinat, és possible relacionar informació crucial, com ara números de lot o dates de caducitat/consum preferent, amb grups específics de productes. Aquesta interconnexió de dades i ítems físics permet una comprensió holística de la ubicació, l’estat i la trajectòria dels productes a qualsevol punt de la cadena de subministrament.

Optimització Empresarial Mitjançant Traçabilitat Efectiva

La traçabilitat, essencial a la cadena de subministrament, abasta tipus com l’ascendent (procedència), interna (seguiment intern) i descendent (destí). Benefícia al control de lots, gestió d’estocs i solució de problemes, automatitzada per eines com EAN –128 i EDI. La traçabilitat és clau per a seguretat alimentària, encara que diferent. El seu nivell de precisió depèn de lempresa i equilibra costos i beneficis, amb registres durant la vida útil del producte. L’EAN 128 facilita la traçabilitat, però no substitueix un sistema complet. L’etiquetatge correcte és essencial per a dades fiables. A la implementació, punts crítics abasten barreja de lots, pics en palets, copacking, granels, devolucions, captura de dades i traspassos. Aquesta anàlisi detallada aclareix la importància de la traçabilitat en la gestió empresarial. Si estàs interessat en millorar la traçabilitat dels documents de qualitat de la teva empresa contacta amb Aquality Consulting ! Estarem encantats d’ajudar-te en aquest assumpte. Moltes gràcies pel teu temps!

Tens cap dubte?