alcanzar la excelencia

Què és la garantia de qualitat?

La garantia de qualitat és un concepte fonamental en qualsevol indústria o sector, ja que és un sistema que intenta assegurar que es compleixin els estàndards i els requisits que s’han establert de forma legal, per preservar la seguretat dels productes i processos. Per tant, compleix un paper crucial i el seu objectiu és assegurar que les estratègies i les tècniques utilitzades siguin les adequades i generin resultats efectius i sostenibles al llarg del temps. Vols implementar la garantia de qualitat al teu negoci? En aquest article d’ Aquality Consulting us explicarem com és un sistema de garantia qualitat i en què es diferencia del control de qualitat d’una empresa.

Diferència entre garantia de qualitat i control de qualitat duna empresa

La garantia de qualitat se centra principalment en els mecanismes que s’utilitzen per fer un servei, és a dir, el seu objectiu és assegurar que els processos d’una empresa són els més adequats. D’altra banda, el control de qualitat es realitza en una fase posterior i consisteix en l’anàlisi dels productes i serveis un cop estan finalitzats i llestos per arribar al client. La diferència principal, a més de l’objecte d’anàlisi, és que la garantia de qualitat és preventiva i el control de qualitat es fa amb la intenció de detectar errors i corregir-los. Per tant, tots dos serveis són indispensables en qualsevol companyia com cal, ja que comparteixen un objectiu comú: millorar l’empresa . sistema de qualitat diana

Què és un sistema de garantia de qualitat?

Els sistemes de garantia de qualitat són processos amb una visió global que intenten anticipar-se a possibles problemes dins l‟etapa de producció d‟una empresa. Per tant, comprèn totes les fases possibles del procés productiu i són estratègies proactives. El seu objectiu principal és millorar els processos de les empreses, implementant un sistema de gestió de qualitat basat en la norma ISO 9001 que analitza el lideratge de l’empresa, el pla d’accions, l’equip humà i el material i la metodologia de treball, entre d’altres aspectes.

Quins són els principis de la norma ISO 9001?

Enfocament al client

La norma ISO 9001 posa un fort èmfasi en comprendre i satisfer les necessitats i expectatives dels clients .

Lideratge

L’alta direcció de l’organització ha de proporcionar lideratge i establir una visió clara de qualitat. Això implica la definició de polítiques i objectius de qualitat .

Participació del personal

El compromís i la participació dels treballadors de l’empresa en la implementació i el manteniment del sistema de gestió de qualitat és molt important. Per això, es busca involucrar tots els nivells de l’organització en la recerca de la qualitat.

Enfocament basat en processos

Això implica identificar, comprendre i gestionar els processos interrelacionats que contribueixen a l’efectivitat de l’organització. És a dir, veure processos aïllats com a part del mateix sistema.

Millora continua

Les organitzacions han de cercar constantment oportunitats per millorar els seus processos, productes i serveis amb l’objectiu d’augmentar l’eficiència i la qualitat. És a dir, cal tenir una actitud proactiva.

Enfocament basat en evidències per a la presa de decisions

Les decisions dins de l’organització s’han de basar en dades i en evidència objectiva. És a dir, cal recopilar dades i analitzar-les correctament per prendre decisions.

Relacions mútuament beneficioses amb els proveïdors

Establir relacions sòlides i col·laboratives amb els proveïdors és molt important. Per això, cal començar escollint bé les persones o entitats amb què col·laborarem.

Beneficis d’implementar un sistema de garantia de qualitat

Implementar un sistema de garantia de qualitat al teu negoci tindrà una repercussió positiva en molts aspectes del teu negoci. Aquests són els principals:

  • Augmentarà la satisfacció dels clients.
  • Millorarà la reputació de lempresa.
  • Els teus processos seran més productius i eficients, per la qual cosa estalviaràs despeses innecessàries.
  • Compliràs tots els estàndards de qualitat obligatoris, evitant problemes legals greus.
  • El teu negoci millorarà contínuament , permetent a la teva empresa créixer.

Si cerques una empresa que t’ajudi a establir un sistema de gestió de qualitat, contacta amb nosaltres ! A Aquality Consulting t’ajudarem a portar la teva empresa a un altre nivell, mantenint els més alts estàndards de qualitat i optimitzant tots els teus processos.

Tens cap dubte?