seguridad en sector alimentario

Importància de la formació en seguretat alimentària

A la indústria alimentària, la seguretat i la higiene són aspectes fonamentals que no poden ser passats per alt. Cada dia milions de persones confien en la innocuïtat dels aliments que consumeixen, i és responsabilitat dels establiments garantir que aquests productes siguin segurs per al consum humà. Per això, la formació en seguretat alimentària per a empleats és un aspecte essencial per a qualsevol empresa que vulgui garantir seguretat, ja que proporciona els coneixements i les habilitats necessaris per mantenir alts estàndards d’higiene i manipulació d’aliments. No saps què és la seguretat alimentària ni tot el que comporta? A Aquality t’explicarem què és i per què hauries de comptar amb un equip APPCC . Continua llegint per descobrir-ho!

Què és la higiene alimentària?

La higiene alimentària és un concepte que fa referència a totes aquelles pràctiques i procediments destinats a garantir la seguretat dels aliments, des de la producció fins al consum final. Això inclou la manipulació adequada dels aliments, la neteja i desinfecció de les instal·lacions, el control de la temperatura i la prevenció de la contaminació creuada. És a dir, tots aquells procediments en què s’involucri la manipulació d’aliments. Per això, és essencial per prevenir malalties transmeses per aliments i protegir la salut dels consumidors. Però, quina importància té per a les empreses que es dediquen a aquest sector, més enllà de la seguretat?

Beneficis de la higiene alimentària i manipulació d’aliments: equip APPCC

Implementar un sistema d’Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control ( APPCC ), que és una eina efectiva per garantir la seguretat alimentària, és indispensable per a totes les empreses que vulguin complir la normativa legal vigent i necessària per poder operar a Espanya. Així que, si vols que la teva empresa operi dins de la legalitat i no corri el risc de patir multes, necessites formar els teus empleats en higiene alimentària. A més, en fer-ho es millora de manera inevitable la reputació del negoci , ja que augmentarà la qualitat i la seguretat de tots els clients que acudeixin a l’establiment o comprin els productes de l’empresa. I, finalment, la manipulació adequada dels aliments i el manteniment de les condicions d’emmagatzematge adequades ajudaran a prolongar la vida útil dels productes , reduint així el malbaratament d’aliments i els costos associats, per la qual cosa també suposa un avantatge organitzatiu i econòmica important.

seguretat alimentària

Per què comptar amb un tècnic de qualitat alimentària

Comptar amb un tècnic de qualitat alimentària a l’equip proporciona un avantatge addicional en la garantia de la seguretat alimentària. Aquest professional té el coneixement especialitzat necessari per dissenyar i implementar sistemes de gestió de la qualitat i la seguretat alimentària adaptats a les necessitats específiques de l’establiment. Si comptes amb l’ajuda de tècnic de qualitat alimentària obtindràs:

  1. Assessorament expert, atès que és una persona que es dedica exclusivament a aquest àmbit.
  2. Auditories internes . Un tècnic de qualitat alimentària podrà detectar les àrees de millora que té la teva empresa.
  3. Capacitació del personal: El tècnic de qualitat alimentària es pot encarregar de la formació del personal en aspectes clau relacionats amb la seguretat alimentària, assegurant que tots els empleats estiguin degudament preparats per complir els estàndards requerits; un aspecte clau per assegurar la qualitat alimentària a l’empresa.
  4. Adaptació a canvis normatius : I, si la llei canvia, no et preocupis! Un tècnic expert en aquest tema estarà al dia de tots els requisits legals i normatius en matèria de seguretat alimentària, així que sabrà assessorar-te.

Com veieu, comptar amb empleats formats en seguretat alimentària és crucial no només per poder oferir les millors condicions d’higiene als clients, sinó també per assegurar el compliment normatiu actual i millorar l’eficiència operativa. Així que, si cerques un equip d’experts que puguin assessorar-te a AAPPC contacta amb Aquality . La nostra consultoria és experta en la implementació de diversos tipus de sistemes de gestió i estarem encantats de portar el teu negoci a un altre nivell.

Tens cap dubte?